Vymítání ďábla pokračuje i ve třetím tisíciletí!

10.02.2011 13:46

Jak se živí exorcisté v době technologických vymožeností a moderní psychiatrie?
23letá novicka z ženského kláštera umírá poté, co je při obřadu vymítání ďábla, neboli exorcismu,

přivázána na kříž s ústy ucpanými roubíkem.

Ještě před tímto aktem ji její představení, kteří tvrdí, že mladá žena je posedlá démony,

po několik dní vězní svázanou bez jídla a vody.

Řekli byste, že jde o středověký případ exorcismu?

Omyl. Tento tragický příběh se odehrál loni v létě na severovýchodě Rumunska!
 

"Nevím, proč se kolem toho dělá takový rozruch. Vymítání ďábla je v srdci naší ortodoxní církve zcela běžné. Moje metoda není určitě pro další kněze vůbec neznámá," prohlašuje otec Daniel Korogeanu, který smrtelný exorcismus na mladé ženě vykonal. Dívka přitom podle všeho trpěla schizofrenií.
 

Vraždy s cílem vymítit ďábla
Dobrá, možná si teď říkáte. Přiznejme si, že v Rumunsku se to stát může, zvlášť v jeho odlehlých a zaostalých lokalitách. Ale ve vyspělém západním světě? Nikdy. Opět omyl. Na takovou Kanadu jsme si uvykli pohlížet jako na vyspělou zemi. Přesto se zde, nebo třeba ve Spojených státech amerických, čas od času objevují případy vymítání ďábla, o kterých se svět dozví právě kvůli tomu, že člověk "napadený démonem" práci exorcistů nepřežije.
Před třemi lety v kanadském městě London zemřel 19letý mladík poté, co byl po několik dní připoután pánskými vázankami k židli a nedostával žádné jídlo a pití. Vše se dělo se souhlasem jeho nejbližších příbuzných a členů tamní církevní komunity. V roce 1995 v kanadském Cambridge zemřela dvouletá holčička, když musela vypít nadměrné množství vody, aby se z ní vyplavil démon. Podobný osud potkal pětiletou Američanku, která musela polykat roztok čpavku a octa. V roce 1995 kněží Pentekostální církve v San Francisku ubili jednu ženu. Další žena byla v roce 1997 ukopána k smrti v kalifornském Glendale. Všechny jmenované vraždy byly vykonány s jediným cílem: vymítit z těla oběti ďábla nebo démona.
 

Diskusní téma: Vymítání ďábla pokračuje i ve třetím tisíciletí!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek