Tajuplný hřbitov v Brdských lesích + foto

19.02.2011 14:38

Představte si běžnou denní procházku lesem a najednou se velmi ochladí a vy si automaticky obléknete mikinu aniž byste zapřemýšleli proč je vám zima když tak svítí slunce. Ale po několika chvilkách si všimnete, že je les nějaký temný a ponurý.
Jak si tak vykráčíte, vejdete na místo kde vám až vyjíždí husí kůže na zádech. Před vámi je totiž hřbitov několika zesnulých trampů. Místo hřbitova je typické několika pomníky a hlavně velikými kamennými hroby s vysokými kříži které dosahují do výšky cca 3.metrů.
Píšu to na tyto stránky proto, že okolo tohoto hřbitova koluje mezi trampy pověst o které by jste vážení čtenáři měli vědět.
V pověsti si říká že po půlnoci trampové opouštějí své hroby a jdou hlídat hřbitov. Praví se, že když někdo spí velice blízko u hřbitova nebo dokonce přímo na hřbitově tak se duchové rozzuří a lidi v okolí hřbitova nepředstavitelně straší. Nejznámější příklad jsou
dva chlapci co nevěřili a ze zábavy spali přímo na hřbitově. Ovšem chlapcům se to nevyplatilo jelikož oba skončili v ústavu v Bohnicích kde jsou na pozorování dodnes. Odborníci na paranormální jevy si toto místo nemohli nechat ujít a proto místo prozkoumávali.
Přes den naměřili 0% paranormální aktivity ovšem počkali do večera aby zkoušku provedli znovu. Okolo 21. hodiny začali měřit, ale přístroje ukazovaly nesmyslná čísla a přesně ve 21:30 přístroje přestaly fungovat. Přibližně po 22. hodině se na místě začaly dít divné věci. Proto se odborníci zabalili a odešli. I mě tato historka nenechala klidným a spolu s mým Kamarádem jsme se na místo vydali. Místo bylo opravdu tak hnusně temné a strašidelné. Okolo 21.hodiny se začaly dít divné věci ale řekli jsme si, že to jsou přírodní zvuky lesa. Ovšem se stala věc kterou jsme opravdu nečekali a která nás velice zarazila. Ve 22:00 jsme si opékali buřty k večeři a v tom se nám před očima jeden z hrobů začal rozpadat. V tu chvíli jsme popadli všechny naše věci, uhasili oheň a běželi jsme přibližně 800 metrů od hřbitova. Byli jsme totálně vystrašení a vyčerpaní. Ale strach nás zahnal ještě o pár metrů dál a tam jsme v bezpečí kempovali do druhého dne. Ráno když jsme se zbudili, nás zvědavost přemohla a my se šli podívat zpátky na hřbitov. Když jsme tam přišli hrob byl zcela normální, vůbec nebyl zničený a ohniště co jsme tam v spěchu nechali, bylo pryč jakoby tam nikdy nebylo. Taková husí kůže mi po zádech neběhala už hodně dlouho. Proto jsme se v rychlosti sebrali a jeli jsme domů. Od té doby jsme tam nebyli a upřímně vůbec se mi zpátky nechce. Myslím, že koho záhady zajímají by si to měl vyzkoušet a udělat si vlastní názor na to místo.
Proto odvážlivcům přeji hodně štěstí.

Radek Mareš 25.4.2010
 

 

Fotogalerie: Tajuplný hřbitov v Brdských lesích

 

Diskusní téma: Tajuplný hřbitov v Brdských lesích + foto

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek