Strašidelný hřbitov (Noutonice)

22.02.2011 20:02

Místo vyšetřování
Strašidelný hřbitov
Noutonice
Kraj Středočeský
GPS: 50°9'51.569"N, 14°17'11.436"E

 

Kdy
30.července 2008

Zúčastnění vyšetřovatelé
Animal, Jessie, Whiteghost, Skay

Paranormální událost
Na internetu je možno nalézt poměrně hodně vyprávění o Noutonickém hřbitově. Existují příběhy o pohybujících se hrobech, nepříjemných pocitech, zjevujících se mlžných postavách a zvucích kroků, které nikomu nepatří. Tyto příběhy a vyšetřování jiných skupin lidí, kteří se snaží získat důkazy o paranormálních jevech, si můžete přečíst zde kliknutím na odkaz:

 

sweb.cz/alef.i Autor: Alef
jetzirah.podhola.com Autor: Martin
jetzirah.podhola.com Autor: Martin, fotografie Noutonického hřbitova
verik623.blogspot.com Autor: verik623
zahady.mysteria.cz Autor: Lea
zahady.mysteria.cz Autor: Lea, Hawkey a další... komentáře na článek o řádku výše
zahady.mysteria.cz Autor: Hunter


Naše vyšetřování
Názory na hřbitov v Noutonicích se různí. Někteří říkají, že je to místo, jako každé jiné, a jiní si nenechají vyvrátit názor, že na hřbitově straší. Proto i mi jsme se jedné krásné noci vydali pátrat do Noutonic po pravdě.
Cíl naší cesty byl původně uplně jiný, na toto místo nás zavedla nešťastná náhoda a nebo osud? Náš plán obsahoval výlet na hrad Houska, ale kvůli technickým problémům jsme museli vybrat místo, které je mnohem blíže Kladnu. Nejsme zdaleka jediní badatelé, kteří se vypravili na Housku a nedojeli tam.
Do Noutonic se nám ale dojet zdárně podařilo. Prostor před bránou je velice dobře osvětlen díky novým lampám. Kolem věže kostela létala hrdlička, která tam nejspíš přespává. Po vstupu na samotný hřbitov jsme se rozdělii. Hned na začátku hřbitova jsme viděli nějaké stíny a slyšeli praskání větví za zdí. Vzhledem k tomu, že hřbitov je obklopen poly, lesy a loukami, tak kolem určitě budou i divoce žijící zvířata, jako je například hlučný ježek. V zadní části hřbitova jsem zaslechla nějaké hlasy, jakoby televize. Když jsem přišla ke zdi, viděla sem dobře na lidi sedící na terase nedaleko stojícího domu.
Nejpodivnější zážitek se nám přihodil až při odchodu ze hřbitova. Jessie slyšela nějaké kroky mezi stromy pod hlavní bránou. Nikdo ale zdroj kroků neviděl a s jistotou nemůžeme říci, co je opravdu vydávalo.

Na fotografiích ze hřbitova jsou zachycené jen orby způsobené kapičkami vody.

Na jedné fotce jsou vidět dvě souběžné světelné čáry. Jedna z teorií je, že zvláštní šmouhy způsobuje hmyz, kterého bylo na hřbitově tou dobou také dostatek.

 

Závěry z vyšetřování
Díky nasvícení prostoru před hřbitovem o stíny opravdu není nouze. Dále je ze hřbitova vidě mnoho světel z okolních vesnic. V naší přítomnosti působil hřbitov klidným dojmem.