Zjevení 1

17.09.2011 16:55

 

Zjevení Jana 12,7-9 - V nebi nastal boj: Michael a jeho andělé bojovali s drakem. A drak bojoval, i jeho andělé, ale nic nezmohli. Na nebi už se pro ně nenašlo místo a ten veliký drak – ten dávný had, zvaný ďábel a satan, který svádí celý svět – byl svržen. Byl svržen na zem a jeho andělé byli svrženi s ním.

Bůh nás tak moc miluje, že nás nechtěl nechat napospas satanově zhoubě. Poslal na tento svět svého jediného Syna, který vzal na sebe naše hříchy. Zemřel za nás, zemřel za hříchy, za které by jsme měli trpět mi. Skrze Ježíše Krista, můžeme najít cestu zpět domů, kde nebude již žádná zloba a hněv. Boj dobra a zla byl již vyhrán smrtí Ježíše Krista na kříži, víc jak před 2000 lety.

Když bylo zlo poraženo, proč tedy svět stále trvá?

Tento svět je divadlem pro celý vesmír, každá bytost se může přesvědčit, jak odporný je hřích. Celý vesmír s úžasem sleduje, závěrečné dění na tomto světě. Žádná bytost, před sporem v nebi se nesetkala se zlem. Jsme učebnicí celého vesmíru, každá bytost vidí, důsledek neposlušnosti. Podívejte se kolem sebe, všude nás obklopuje jen násilí, vraždy, zmatek, války, katastrofy, nemoci, chamtivost, sobectví, pýcha. Výsledek neposlušnosti je smrt.

Bůh je Láska, láska je volnost a svoboda myšlení. Každá bytost má neomezenou svobodu. Když by Bůh Satana omezoval, všechny bytosti by Boha poslouchali ze strachu a ne z lásky. Proto tento svět je nechán na pospas satanově zlobě, dokud nepravost tohoto světa se plně neprojeví. Dokud nepravost nedosáhne nebes. Pak nastane konec a druhý příchod Pána Ježíše Krista.

Bible nám ukazuje znamení, která budou předcházet konci našich dějin. Tyto Biblická znamení a proroctví se opravdu naplňují. Konec dějin tohoto světa a příchod Pána Ježíše Krista se opravdu blíží.

Bible nám píše o morální zvrácenosti lidstva ve dnech konce dějin tohoto světa.

2. Timoteus 3,1-5 - Buď si jist, že v posledních dnech nastanou těžké časy. Lidé budou milovat jen sami sebe a své peníze; budou vychloubační, arogantní, urážliví, vzpurní k rodičům, nevděční, bezbožní, bezcitní, nesmiřitelní, pomlouvační, nevázaní, bezuzdní, nepřátelé dobra, zrádci, lehkomyslní, domýšliví, milovníci rozkoše spíše než milovníci Boha. Navenek sice budou ztělesněná zbožnost, ale její moc budou popírat. Od takových se odvracej.

Války, nepokoje, katastrofy, hlad a bída na tomto světě byly vždy. Ano souhlasím s mnohými, ale byly někdy všechny tyto pohromy najednou v takovém množství?

Matouš 24,6-8 - Až uslyšíte válečný hluk a zprávy o válkách, hleďte, abyste se nestrachovali. Musí to přijít, ale to ještě nebude konec. Národ povstane proti národu a království proti království a na různých místech vypuknou hladomory a zemětřesení. To všechno jsou jen počátky porodních bolestí.

Lukáš 21,9-11 - Až uslyšíte o válkách a nepokojích, neděste se. Musí se to dít, ale to ještě není konec.“ Tehdy jim řekl: „Národ povstane proti národu a království proti království. Budou veliká zemětřesení, na různých místech bude hlad a mor a přijdou hrůzy a veliká znamení z nebe.

Až v dnešní době může být evangelium předáno celému světu. V době médií, internetu, se šíří evangelium rychlostí blesku.

Matouš 24,14 - Toto evangelium o Království bude kázáno po celém světě na svědectví všem národům. A potom přijde konec.

Bible nám říká, že v době konce bude úpadek víry a náboženství. Proč je v dnešní době tolik učení a náboženských směrů? Proč je tolik křesťanských církví?

2. Timoteus 4,3-4 - Přijde totiž doba, kdy lidé nestrpí zdravé učení, ale budou se podle vlastních chutí obklopovat učiteli, kteří jim budou lechtat sluch. Odvrátí uši od pravdy a uchýlí se k bájím.

1. Timoteus 4,1 - Duch říká jasně, že v posledních časech někteří lidé opustí víru, aby následovali bludné duchy a démonické nauky.

Satan moc dobře ví, že doba dějin tohoto světa je již sečtena. Byl poražen jak jsme si již psali. Byl poražen Ježíšovou smrtí za nás. Vírou v Ježíše Krista se můžeme vymanit ze Satanovy moci. Satan tak nemůže plně vládnout tomuto světu a uskutečnit svůj plán.

Satan má připravené i svoje znamení pro konec dějin tohoto světa, aby svedl celý svět. Satan ví, že čas se mu krátí a proto stupňuje zlo, klam, aby svedl všechny lidi na tomto světě.

Vrátíme se k Mayskému proroctví. Dle předpovědi starých Mayů, jak již jsme si psali, se svět pouze přehoupne do nové etapy, do věku Vodnáře. Lidstvo vstoupí do zcela nové civilizace, která je s touto stávající nesrovnatelná. Lidé budu žít duchovně, nebudou se upínat k majetku.

Podívejme se co hlásají další směry, které následují velké davy lidí.

Co hlásá hnutí New Age? Podle hnutí roku 2000 vstoupilo lidstvo do věku Vodnáře a to s sebou přináší nový řád, lidskou společnost a náboženství. Hnutí má ambice stát se novou globální ideologií, které by mohlo vytvořit celkové poznání světa a naší civilizace. Snaží se o splynutí různých náboženství a světonázorových proudů.

Takzvaný Maitréja kristus, který má podle Benjamina Creama, se brzy zjevit celému světu. Hlásá přechod do nového věku Vodnáře, plného míru a pohody. Lidé nebudou již materielně založeni, všude bude hojnost a blahobyt.

O co usiluje katolická církev, jejíž učení se neshoduje s Biblí? Sjednotit náboženství celého světa, mít jednoho vůdce Papeže. Nastolit tak mír a spravedlnost na celém světě.

O co se snaží světové globální dění na tomto světě? Sjednotit celý svět. Nastolit nový světový řád.

Všechny směry poukazují na sjednocení světa a nastolení míru a spravedlnosti. To může dokázat jen bytost, která bude schopna oslnit celý svět.

Bible nám říká, že na konci dějin tohoto světa přijde největší podvod a svod, který satan kdy udělal. Pokusí se napodobit příchod Pána Ježíše Krista, aby ho následoval a klaněl se mu celý svět.

2. Tesalonickým 2,3-12 - Nenechte se od nikoho žádným způsobem oklamat. Než ten den přijde, musí nastat odvrácení od Boha. Musí se objevit ten bezbožník a zatracenec, který se postaví na odpor a povýší se nade všechno, čemu se říká Bůh a co se uctívá. Usadí se dokonce v Božím chrámu a bude se vydávat za Boha! Nevzpomínáte si, jak jsem vám to říkal, když jsem byl ještě u vás? Víte, co mu dosud brání – smí se totiž objevit až v daný čas. Tajemství této bezbožnosti už ale působí; čeká jen na to, až zmizí ta překážka. Až se pak objeví ten bezbožník, Pán Ježíš ho zahubí dechem svých úst, zničí ho jasem svého příchodu. Za příchodem toho bezbožníka bude stát satanovo působení, všechna jeho lživá moc, divy a zázraky. Všemi těmi hanebnostmi bude klamat ty, kdo míří do záhuby, protože nechtěli milovat pravdu, která je mohla zachránit. Proto je Bůh vydá napospas bludu, aby uvěřili lži. Tak budou odsouzeni všichni, kdo neuvěřili pravdě, ale našli zálibu v hanebnosti.

Lukáš 17,23-24 - Když vám tehdy řeknou: ‚Je tu,‘ anebo: ‚Je tam,‘ nikam nechoďte a za nikým se nežeňte. Jako když blesk ozáří krajinu od jednoho konce oblohy až po druhý, tak se objeví Syn člověka ve svůj den.

Lukáš 21,8 - „Dávejte pozor, abyste se nenechali svést,“ odpověděl. „Mnozí přijdou pod mým jménem se slovy: ‚Já jsem Mesiáš!‘ a ‚Přišel čas!‘ Nechoďte za nimi.

Matouš 24,4-5 - Ježíš jim odpověděl: „Dávejte pozor, aby vás někdo nesvedl. Mnozí přijdou pod mým jménem se slovy: ‚Já jsem Mesiáš‘ a svedou mnohé.

Matouš 24,23-28 - Kdyby vám tehdy někdo řekl: ‚Hle, Mesiáš je tu!‘ anebo: ‚Tady je!‘ nevěřte. Povstanou totiž falešní mesiášové a falešní proroci a budou dělat veliké divy a zázraky, takže by svedli (kdyby to bylo možné) i vyvolené. Hle, řekl jsem vám to předem. Řeknou-li vám: ‚Pohleďte, je na poušti!‘ nevycházejte; anebo: ‚Hle, je na tajném místě,‘ nevěřte.

Nyní už víme, že nás čeká velký svod připraven satanem. Budou falešní mesiášové, bude napodoben příchod Ježíše Krista.

Blíží se opravdu tento Biblí zapsaný fakt roku 2012? Neříkám, že se tento Biblický fakt opravdu stane v tuto dobu. Jasné je, že jednou přijít musí. Pokud se bude něco dít v období kolem roku 2012, bude to klam a podvod, který připravil drak, ten dávný had, jenž je ďábel a satan.